Un Palau Sant Jordi ple reclama els 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

De Salamanca a Sant Cugat. Aquest és el camí que han de fer els documents catalans de l'Arxiu de Salamanca segons les 12.000 persones que han participat a l'acte reivindicatiu d'aquest diumenge al Palau Sant Jordi. Un acte que comptat amb la participació dels cantants Raimon, Maria del Mar Bonet i Pep Sala, l'humorista Toni Albà i el filòsof Josep Maria Terricabras, que ha llegit un manifest.

Concerts de reconeguts artistes i una important presència de personalitats de la cultura i política catalanes, sense oblidar la gran assistència de públic, han servit per reclamar aquest diumenge el retorn urgent de la documentació incautada pel franquisme que encara es troba a Salamanca.

L'acte ha estat organitzat per la Comissió de la Dignitat, que des de fa anys lluita per aconseguir el retorn. El seu president, Toni Strubell, ha dit que estat 'un èxit absolut'. Escoltem-lo.

Toni Strubell

Jo crec que demostra que el país és viu, que el país s'indigna quan el tracten malament. Jo crec que la gent s'equivoca si pensa que pot jugar amb Catalunya.


Ràdio Sant Cugat ha pogut parlar amb la secretària d'Òmnium Cultural de Sant Cugat, Rosa Caballé, just quan cantava Raimon. Caballé s'ha mostrat molt emocionada amb l'acte.

Rosa Caballé

L'acte és molt emotiu, el Palau Sant Jordi està pleníssim, ara el Raimon està cantant, i està enfervorint la gent. Jo estic emocionadíssima.


Recordem que el Ministeri de Cultura espanyol ha ajornat 'sine die' el retorn dels documents, un retorn que el govern socialista es va comprometre a fer durant aquesta legislatura.

El president d'Òmnium Cultural de Sant Cugat, Joan Franquesa, explica la importància d'un acte com aquest.

Joan Franquesa

No sé si servirà en la pràctica, però moralment ens dóna encara més raó. Hem enviat un missatge, un missatge que s'ha de saber llegir.


Durant l'acte també s'ha homenatjat les víctimes del franquisme. Un dels moments més emotius ha estat quan han pujat a l'escenari els familiars de Salvador Puig Antich, Joan Peiró i Lluís Companys.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.