Ajornen el judici contra els dos exregidors a l'espera de les proves que reclama la defensa


  • Comparteix:

La jutgessa de l'Audiència Provincial de Barcelona ha ajornat el judici contra l'extinenta d'alcalde Berta Rodríguez (PP) i l'exregidor Jordi Ferrés (UDC) per un presumpte delicte ecològic. A instàncies de la defensa, la sala ha admès la manca d'una prova capital per al cas i ha fixat un termini de dos mesos per reprendre la vista oral. La fiscalia de Medi Ambient demana quatre anys de presó per als imputats per haver permès deliberadament un vessament d'aigües fecals a la riera de Vallvidrera entre el 2001 i el 2003.

La jutgessa de la secció cinquena de l'Audiència Provincial de Barcelona ha atès la petició de l'advocat defensor de Berta Rodríguez, que ha demanat que s'inclogui com a prova un expedient de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). El document hauria de certificar de qui és competència la construcció del col·lector d'aigües de la Floresta.

En un principi, la sala havia rebutjat aquesta prova, però la jutgessa ha decidit ara obrir un termini de dos mesos per incorporar l'expedient de l'ACA a la causa. L'advocat de Berta Rodríguez vol demostrar així que la competència de la depuració d'aigües a la Floresta no depèn de l'Ajuntament, sinó de l'Entitat Metropolitana de l'Aigua, fet que exculparia els dos exregidors imputats per la fiscalia.

El judici, al qual no han assistit representants de l'actual equip de govern ni del primer executiu de Lluís Recoder, es reprendrà d'aquí a dos mesos. La fiscalia de Medi Ambient demana als dos imputats quatre anys de presó, multes de 54.000 euros i quatre anys i mig d'inhabilitació per ocupar càrrecs públics. Berta Rodríguez és la portaveu municipal del PP, mentre que Jordi Ferrés va abandonar la política fa quatre anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.