El judici dels acusats de fer pintades a la seu del PP, vist per a sentència


  • Comparteix:

Queda vist per a sentència el judici contra els cinc santcugatencs acusats de fer pintades a la seu del PP i a la via pública durant la manifestació que va tenir lloc a la nostra ciutat contra la invasió de l'Iraq al març del 2003. El PP demana una indemnització de 1.400 euros i la fiscalia sol·licita multes de gairebé 5.500 euros per a cadascun dels imputats.

El Jutjat Penal número 1 de Terrassa ha acollit aquest dimarts el judici contra els cinc santcugatencs, tot i que un d'ells no ha pogut assistir al judici ja que es trobava a l'estranger. En concret, els cinc joves estan acusats d'un delicte de danys per ser els presumptes autors de les pintades contra la guerra que van aparèixer a la seu local del PP.

Un dels acusats, Kevin Fisher, explica que hi ha hagut continuïtat en la línia argumental de la defensa.

Kevin Fisher

Nosaltres ens hem declarat innocents, com ja hem fet en altres ocasions.


Tant els acusats com els advocats de la defensa s'han mostrat molt sorpresos de la magnitud que ha pres el cas. Els cinc membres formen part del col·lectiu 'Impputats'. Aquests moviment ha convocat des del 2003, quan es van produir les pintades, diverses manifestacions contra el que consideren un intent de 'criminalització' dels moviments socials.

El mes de desembre de 2005, els vots de CiU i el PP van rebutjar una moció presentada pel PSC, ERC i ICV-EA en suport del col·lectiu 'Impputats'.

La sentència es farà pública d'aquí entre un i tres mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.