Atena Dones demana que les lleis sobre l'avortament s'equiparin a les europees


  • Comparteix:

L'associació Atena Dones reclama que es deixi de tractar l'avortament com a delicte i que s'aprovi una llei de terminis que equipari l'Estat espanyol amb la resta d'Europa. Així s'ha pogut sentir aquest dimarts en una xerrada a la Casa de Cultura, un acte que ha comptat amb la presència de la jurista Marisa Fernández.

Una quinzena de persones s'han reunit aquest dimarts per parlar de l'avortament en un acte organitzat pel col·lectiu Atena Dones de Sant Cugat.

La jurista Marisa Fernández, presidenta de l'Associació de Dones Juristes i vocal del grup Dones i Presó, ha obert l'acte repassant la legislació actual sobre l'avortament. Fernández ha reclamat que l'avortament surti del codi penal, per la qual cosa cal un important canvi en la legislació.

Escoltem Marisa Fernández.

Marisa Fernández

El que nosaltres demanem és que l'avortament es tregui del codi penal i que es faci una llei de terminis, com la que hi ha a la majoria de països de la nostra òrbita política.


La jurista ha lamentat el soroll mediàtic que generen els grups anti-avortistes i la 'dreta més reaccionària' en contra dels drets de les persones. Segons Marisa Fernández, l'origen d'aquestes ideologies és una concepció de la vida molt diferent de la de la majoria de la societat.

Marisa Fernández afirma que els que són contraris a l'avortament conceben la vida sense tenir en compte la dignitat.

Marisa Fernández

Un tema molt vinculat a l'avortament és l'eutanàsia. Qui defensa una vida sense qualitat i sense dignitat també acostuma a estar en contra de l'avortament.


La xerrada ha format part en les activitats relacionades amb el Dia Internacional de la Dona, que tindrà lloc aquest dissabte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.