Les farmàcies santcugatenques encara no tenen informació sobre la vacuna contra el càncer de coll d'úter


  • Comparteix:

La vacuna contra el càncer de coll d'úter encara no ha arribat a les farmàcies santcugatenques. Els farmacèutics de la ciutat han explicat a aquesta emissora que no han rebut informació de com es farà la seva comercialització perquè és massa d'hora i només una clienta l'ha demanat. El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona ha aclarit que no se seguirà cap procediment extraordinari i que disposen, com sempre, de tota la informació a la seva plana web.

La vacuna contra el càncer de coll d'úter s'inclourà en el calendari de vacunació per a les nenes d'entre 11 i 14 anys i s'aplicarà fins als 26 anys sota prescripció mèdica.

Tot just ara s'acaba de començar la distribució de la vacuna. Precisament, diversos farmacèutics santcugatencs han coincidit a destacar que es tracta d'un retard normal quan apareixen medicaments nous.

Farmacèutics

Encara no hem rebut informació però és habitual que triguem uns dies en tenir-ho. / A mi ja m'han demanat una i me l'han subministrat sense cap problema. / El que sé és pel que han dit als mitjans de comunicació.


Per contra, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona han aclarit que els farmacèutics disposen de tota la informació necessària a la web de l'entitat i que se seguiran els procediments habituals.

Núria Casamitjana és la responsable del Centre d'Informació del Medicament del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

Núria Casamitjana




El virus del papiloma humà es pot contraure en la pràctica de relacions sexuals i en el cas d'algunes dones acaba desencadenant en un càncer de coll d'úter. La vacuna arriba després que un grup d'investigació, al qual pertany el metge santcugatenc Xavier Bosch, hagi descobert que la infecció es produeix per un virus.

La vacuna, denominada Gardasil, té un cost total de 465 euros i s'administra amb tres dosis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.