El Banc de Sang preveu que 200 persones participin a la marató de donació de sang de Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Cugat acollirà una marató de donació de sang aquest dissabte a l'Escola de Música organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Catalunya. L'última marató de l'organisme va tenir lloc a Terrassa, fa dues setmanes, i va aplegar unes 150 persones. La previsió per Sant Cugat és d'uns 200 donants.

El fet que Sant Cugat no tingui seu del Banc de Sang i Teixits explica que l'índex de donants a Sant Cugat sigui de 31 per 1.000 habitants, per sota la mitja de Catalunya. Tot i això, per altra banda, també fa que les previsions per la marató de la nostra ciutat siguin altes i que el Banc de Sang i Teixits sigui optimista.

Escoltem el cap de campanyes del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Josep Maria Planelles.

Josep Maria Planelles

Com que a sant Cugat no hi ha Banc de Sang, els santcugatencs no poden donar cada dia i per això creiem que vindrà molta gent a la marató.


Durant les dotze hores que durarà la marató, una pantalla a l'Aula de Música actualitzarà cada hora el número de donants, alhora que un rellotge farà un compte enrere.

A Terrassa les previsions inicials eren de 300 donants, tot i que finalment, la primera edició de la marató a la ciutat vallesana en va acollir unes 150. Tot i això, 40 d'aquestes persones eren donants nous i Terrassa disposa d'un índex de donants de 42 per 1.000 habitants, superior al de la mitjana catalana, que és de 37 per 1.000.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.