L'Ajuntament demana rapidesa en l'aplicació de la Llei de dependència


  • Comparteix:

L'Ajuntament està preparant 51 programes d'ajuda per a persones dependents. Els serveis socials municipals estudien ara aquests casos per determinar quines prestacions necessitarà cada persona en funció de la Llei de dependència. Tot i això, el consistori demana al govern català que acabi de concretar com s'aplicarà la llei perquè els seus beneficiaris puguin rebre els serveis com més aviat millor.

La Generalitat ha remès al consistori 51 casos de persones amb dependència de Sant Cugat perquè elabori els Programes Individuals d'Atenció (PIE), és a dir, que determini quines atencions necessiten cadascun d'ells. Després, l'Ajuntament haurà de retornar aquestes dades a la Generalitat perquè doni el vistiplau definitiu.

Malgrat tot, tal i com ha destacat la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, encara no tenen clar com hauran de fer el desplegament de la Llei de dependència i quines competències tindran. Per això, Fortuny ha demanat a la Generalitat que aclareixi les funcions, els recursos i el temps de què disposaran.

Carmela Fortuny

Tenim una sensació que tot està agafat amb pinces i hem de presionar per saber quienes funcions tindrem.


De moment, una treballadora social de l'Ajuntament està analitzant cada cas perquè els interessats no hagin d'esperar més del compte per rebre els serveis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.