Abel Caldera analitza el paper de la monarquia en una conferència al Terra Dolça


  • Comparteix:

L'historiador Abel Caldera ha qualificat el paper de la monarquia respecte a Catalunya de 'colonialista i imperialista'. Caldera ha fet aquesta afirmació durant la xerrada 'El paper de la monarquia en la història dels Països Catalans' celebrada aquest dimecres a l'espai Terra Dolça.

Per Abel Caldera el paper de la monarquia espanyola és 'instrumentalista' i no compta amb suports a Catalunya, més que la relació d'utilitat mútua amb la burgesia catalana. L'historiador considera que la societat catalana viu la relació amb la casa reial amb 'indiferència'.

Escoltem Abel Caldera.

Abel Caldera

La relació és de certa indiferència. Només els empresaris catalans consideren la monarquia com un instrument que els permet fer relacions exteriors.


Caldera s'ha referit també a la recent polèmica entre Joan Carles I i el president de Veneçuela, Hugo Chávez. L'historiador ha dit que l'incident és una demostració dels agravis als països de llatinoamèrica que ha fet la corona en la promoció de les empreses espanyoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.