L'equip de govern emplaça la Generalitat a construir el refugi d'animals


  • Comparteix:

El ple municipal ha donat suport unànime a la construcció del refugi d'animals a la ciutat i a reconèixer la feina de les diferents entitats que treballen en favor dels animals. Tot i això, l'equip de govern ha deixat clar que el refugi no és una competència municipal i ha apostat perquè siguin organismes supramunicipals els que construeixin l'equipament.

La moció del refugi d'animals l'ha presentat el grup d'ERC, que va apostar per la construcció de l'equipament durant el mandat passat i va ser una de les promeses electorals dels republicans en campanya electoral. El refugi d'animals formava part també del pacte de govern de l'anterior mandat entre CiU i ERC i no es va concretar per manca de coordinació amb l'EMD Valldoreix.

L'actual equip de govern ha donat suport a la moció, però ha argumentat que les competències en gestió d'animals són de la Generalitat. Per aquest motiu, ha emplaçat que aquesta o qualsevol altra administració supramunicipal assumeixi el cost de construcció del refugi d'animals, ja sigui a la ciutat o a l'area d'influència de la mateixa.

Escoltem la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà.

Marta Subirà

Han de ser organismes supramunicipals els que han de construir i gestionar equipaments d'aquestes característiques.


El PSC ha votat favorablement a la moció republicana. Tot i això, els socialistes han subratllat que el fet que el refugi no estigui construït posa de relleu 'la poca força política' que tenia ERC a l'anterior equip de govern.

Ferran Villaseñor és regidor del grup socialista al ple municipal.

Ferran Villaseñor

Hi ha una diferència entre ser i estar a l'equip de govern. Creiem que no es va fer aquest equipament perquè no hi ha pressupost, no hi ha projecte i, per tant, no hi ha refugi.


Totes les forces polítiques del consistori han destacat el seu suport a les entitats i persones que treballen en favor dels animals a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.