Els conductors del Vallès, els més perjudicats pel col·lapse dels accessos a Barcelona


  • Comparteix:

La congestió viària als accessos a Barcelona fa que els conductors del Vallès Occidental perdin cada dia 18 minuts en els seus desplaçaments a la capital catalana. Segons un estudi de la Fundació Racc, els col·lapses costen a cada usuari vallesà 688 euros l'any, la xifra més alta de tota l'àrea metropolitana.

El cinturó del litoral, la B-23, és la via on es registren les aturades i els col·lapses més importants. El Racc assegura que en les hores punta del matí la circulació cau de 90 a 25 quilòmetres per hora. La ronda litoral, per la seva banda, és la via que està més temps congestionada. L'AP-7, la C-58 i el tram sud de la C-32 són altres dels punts més conflictius a les hores punta.

En general, però, la saturació viària està molt acotada en el temps, concentrada en les franges d'entrada i sortida de la feina. Per això, el Racc considera que hi ha marge de millora si s'aposta per millorar la xarxa de transport públic. Ho diu el cap de mobilitat de la Fundació Racc, Xavier Abadia.

Xavier Abadia

Serà difícil aconseguir que més gent utilitzi el transport públic si aquest no millora. Cal una perspectiva multimodal per reduir la congestió.


Entre les mesures que proposa el Racc, hi ha reforçar les línies d'autobús del Vallès Occidental, habilitar carrils exclusius per a busos i augmentar les línies que van als polígons industrials. Algunes d'aquestes accions ja estan previstes pel govern de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.