L'AFAV mostra com tenir cura de les persones dependents


  • Comparteix:

Victòria Camps, a la dreta, durant la conferència

Victòria Camps, a la dreta, durant la conferència

'Amb la llei no n'hi ha prou, cal sensibilitzar la ciutadania'. Així s'ha manifestat la catedràtica d'Ètica de la UAB, Victòria Camps, durant la primera Jornada Tècnica de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Vallès Occidental (AFAV) que ha girat entorn l'ètica en la cura dels malalts. Camps ha destacat la importància d'uns professionals amb una bona formació i que ofereixin un tracte més humà als pacients perquè la llei de dependència sigui efectiva.

Amb la seva conferència, Victòria Camps ha donat el tret de sortida a una jornada que ha servit per conscienciar els assistents entorn a l'ajut a les persones dependents. En aquest sentit, la catedràtica d'Ètica de la UAB ha destacat la importància de la llei de dependència, però també la necessitat que hi hagi una forta sensibilització ciutadana.

Victòria Camps

Les persones dependents necessiten que la gent que tenen al cantó tinguin una actitud d'afecte.


De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha remarcat els esforços municipals per aplicar la llei de la dependència i la necessitat d'iniciatives com aquesta perquè es creï consciència.

Carmela Fortuny

Les persones que cuiden gent afectada per malalties han de tenir certa sensibilitat i actitud.


La jornada, que ha aplegat prop de 60 persones, ha tingut lloc aquest divendres al Museu de Sant Cugat. Durant tot el dia els assistents han participat en una taula rodona amb experts així com en un taller pràctic d'ajuda als malalts i als seus familiars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.