Els llums de Nadal s'encenen aquest dijous una setmana més tard que anys anteriors


  • Comparteix:

Sant Cugat encén aquest dijous els llums de Nadal, una setmana més tard de l'habitual, amb una festa ciutadana. L'objectiu de l'endarreriment de l'encesa dels llums és reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera. Tot i això, els comerciants de la ciutat consideren que el retard perjudica la campanya nadalenca.

A dos quarts de sis, la ciutat donarà el toc de sortida a les festes nadalenques amb una cercavila que sortirà de la plaça de Doctor Galtés i que serà el preludi a l'encesa oficial dels llums de Nadal. Al punt des sis, a la plaça d'Octavià, l'alcalde, Lluís Recoder, encendrà els llums per donar pas a la tradicional xocolatada.

L'encesa oficial dels llums de Nadal arriba enguany una setmana més tard de l'habitual, amb l'objectiu de reduir les emissions de CO2. El consistori estima que enguany, gràcies a aquesta mesura, el consum elèctric dels llums de Nadal es reduirà gairebé un 25%. Pel que fa a les emissions de diòxid de carboni, es deixaran d'emetre a l'atmosfera 3,9 tones de CO2, ja que les emissions totals passaran de 16 tones a poc més de 12.

Amb tot, els comerciants de la ciutat, tot i acceptar la iniciativa, lamenten que dos dels quatre dies festius que els comerços romandran oberts durant la campanya de Nadal no gaudiran de la tradicional il·luminació nadalenca.

Escoltem la tècnica de la Federació de Comerciants de Sant Cugat, Isabel Montoyo.

Isabel Montoyo

Els comerciants accepten la iniciativa tot i que els hauria agradat que les llums s'haguessin encès pel pont de la Puríssima


Igual que en els darrers anys, les bombetes només s'encendran entre les sis de la tarda i les onze de la nit, a excepció dels dies de celebracions, que estaran enceses fins a les dues de la matinada. Enguany, s'utilitzaran poc més 350.000 microbombetes i tots els elements són de fil lluminós. Els plafons que es faran servir són d'alumini i tenen una protecció per evitar possibles desperfectes a les figures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.