La FANOC denuncia a Estrasburg la dificultat de les dones per tenir els fills que desitgen


  • Comparteix:

La Federació d'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC), amb seu a Sant Cugat, ha fet arribar a la Comissió Europea les seves necessitats i propostes a través de la Confederació Europea de Famílies Nombroses (ELFAC). L'Intergrup de Família i Protecció de la Infància s'ha reunit aquesta setmana a Estrasburg on s'ha debatut la situació d'aquest col·lectiu. Es calcula que a Europa les famílies nombroses agrupen 100 milions de persones.

L'Intergrup de Família i Protecció de la Infància va néixer fa tres anys amb la intenció de ser una plataforma de debat que coordini les diferents associacions familiars europees. La Confederació Europea de Famílies Nombroses (ELFAC) ha fet arribar al govern europeu les conclusions de la reunió. La trobada de l'Intergrup ha posat de manifest la dificultat econòmica, social i laboral de les dones per tenir els fills que desitgen. Segons les dades amb què treballa la confederació, les dones europees desitgen tenir més d'un fill però la realitat és que la mitjana arriba a 1'5 fills per família.

El delegat a Sant Cugat de la FANOC, Josep Manel Prats, explica l'objectiu de l'ELFAC.

Josep Manuel Prats

Volem transmetre als estats i administracions competents una sensibilitat que vagi més enllà de polítiques assistencials.


Entre les diferents mesures reclamades, destaca la rebaixa de l'IVA en productes com els bolquers que actualment està gravat com un producte de luxe amb un 16%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.