L'Ajuntament planteja enderrocar la muralla del Monestir


  • Comparteix:

L'Ajuntament estudia la possibilitat de tirar a terra la muralla que envolta el Monestir per ressaltar la figura del principal element històric de la ciutat. Aquest enderrocament suposaria la finalització del procés de remodelació de la plaça del Rei i els seus voltants. El consistori planteja, a més, la possibilitat de posar a la venda les pedres de la muralla com a record pels ciutadans.

A finals del mes de maig una festa ciutadana inaugurava la remodelada plaça del Rei després de set mesos d'obres. Ara, l'Ajuntament es planteja enderrocar la muralla que envolta el Monestir per donar continuïtat visual a aquesta plaça. Tot i que la muralla forma part del conjunt del Monestir, el consistori considera que amb aquest enderrocament es ressaltaria la figura d'aquest element arquitectònic i milloraria la panoràmica visual de tota la plaça d'Octavià.

Escoltem el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins.

Lluís Campins

Dins del conjunt del Monestir, la muralla és posterior a la part inicial i és un element secundari. La seva eliminació permetrà veure millor la part romànica del Monestir.


Aquest enderrocament suposaria la finalització del procés de remodelació de la plaça del Rei i els seus voltants, tal com destaca Campins.

Lluís Campins

En la dinàmica de la reurbanització de les places, l'eliminació de la muralla és un pas més en el procés d'emfatitzar el Monestir com a gran monument urbà.


A més, cada una de les pedres de la muralla es posarà a la venda perquè tots els santcugatencs puguin tenir un record del monestir.

El consistori presentarà en breu un concurs d'obres per seleccionar quina empresa serà l'encarregada de tirar a terra i posar a la venda cada una de les pedres. Els diners recaptats aniran destinats a la instal·lació de calefacció dins del monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.