Els representants de l'esglèsia a Sant Cugat aposten pel diàleg i el respecte entre l'Esglèsia i l'Estat


  • Comparteix:

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Blai Blanquer, i el director del Centre Borja valoren positivament que s'hagi escollit de forma democràtica el nou president de la Conferència Episcopal Espanyola, un càrrec que ha recaigut en Antonio María Rouco Varela. Ambdós desconeixen la personalitat de Varela però han remarcat que esperen què l'Església faci una feina conciliadora.

Mossèn Blai Blanquer ha destacat a Cugat.cat que desconeix l'actitud que pot prendre Rouco Varela però ha remarcat que la via de l'oposició no els portarà enlloc.

Blai Blanquer

Penso que pel camí de l'enfrontament no aniriem enlloc, hem d'intentar aportar concòrdia que no vol dir donar la raó a tothom.


Per Blanquer aquesta ha estat una elecció democràtica i s'ha de respectar la decisió presa pels bisbes. En aquest mateix sentit s'ha expressat el director del Centre Borja, Antoni Blanch, que s'ha felicitat de la diversitat d'opinions dins l'Església.

Antoni Blanch

Personalment crec que ha estat una elecció feta segons els estatuts i m'ha agradat que els que han votat a cadascun dels dos candidats siguin semblants.


Rouco Varela va ser escollit com a president de la Conferència Episcopal Espanyola amb només dos vots més que l'altre candidat, Monsenyor Blázquez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.