Una conferència al CMSC acosta la realitat del nord-est del Brasil


  • Comparteix:

Donar a conèixer la realitat natural, cultural, social i econòmica del nord-est del Brasil és l'objecte de la conferència 'Samba? futbol? carnaval?'. El nord-est brasiler més enllà dels tòpics' que s'ha presentat aquest divendres al Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC). La conferència ha anat a càrrec de Lluís Llerena i Maria Eugènia Blandón.

LLuís Llerena és membre del grup de natura del CMSC, mentre que Maria Eugènia Blandón forma part del grup de dones immigrants de la mateixa entitat. Durant la presentació han explicat quines són les diferents característiques d'una zona 'poc coneguda' com és el nord-est del Brasil.

Lluís Llerena explica quin és l'objectiu de la xerrada.

Lluís Llerena

La idea era compartir les experiències d'un any vivint al Brasil i les realitats del nord-est del país que són poc conegudes aquí.


Per Llerena cal fugir dels diferents tòpics relacionats amb Brasil, donat que les experiències que han viscut ells al país sud-americà no tenen a veure amb els suposats estandards de la cultura brasilera.

Lluís Llerena

Destaquem la música que és una part important de la cultura del nord-est del Brasil i que no és la samba i tot el relacionat amb els moviments socials.


La presentació també ha servit per parlar dels moviments socials en contra de la deforestació de la Mata Atlàntica, el treball amb nens de les faveles i la mobilització a favor de la reforma agrària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.