El Consell Comarcal edita una guia sobre nova ciutadania


  • Comparteix:

Els municipis de la comarca compten ja amb una nova guia pràctica en matèria de nova ciutadania. Es tracta de la nova publicació del Consell Comarcal 'Residència i treball dels romanesos i búlgars durant el període transitori o moratòria', que ja s’està distribuint als diferents ajuntaments del Vallès Occidental. Aquesta s’afegeix a les dues altres publicacions que el Consell ja va editar dins la col·lecció 'Guies Pràctiques de Nova Ciutadania'.

La guia s’ha publicat en motiu de la incorporació de Romania i Bulgària a la Unió Europea i del període transitori que la UE ha establert per ambdós països fins a finals del 2008. En aquest context, la guia explica què és el període transitori i quines implicacions té aquest en les persones de Bulgària i Romania.

La publicació incideix sobretot en les diferents situacions en les quals es pot trobar la població d’ambdós països i també en els requisits i tràmits que han de fer per poder treballar per compte d’altra. La moratòria o període transitori finalitzarà a finals de 2008, moment en què les persones de Bulgària i Romania gaudiran de tots els drets i obligacions que comporta ser ciutadà de la Unió Europea resident a l'Estat espanyol.

La guia ha estat editada tant en català - romanès com en català - búlgar. Així doncs, podrà ser d’utilitat no només al personal tècnic dels Ajuntaments sinó també a la població originària de Romania i Bulgària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.