Les entitats es qüestionen el futur de la participació


  • Comparteix:

Les entitats es mostren preocupades per la manca de participació per part dels ciutadans. Els responsables de diferents entitats de la ciutat consideren que no es pot parlar de crisi real, però alerten que el model de ciutat no ajuda a promoure la participació.

L'última Festa de Tardor va tornar a obrir el debat, entre les entitats de la ciutat, de l'estat de la participació dels santcugatencs a les diferents associacions locals.

Els responsables d'algunes de les entitats santcugatenques han coincidit a dir que no existeix una crisi real de participació. Amb tot consideren que el que hi ha és una manca de responsabilitat. Així ho ha dit el president de la Federació d'Associacions de Veïns (FAV), Manel Sánchez.

Manel Sánchez

No hi ha una crisi real de participació ciutadana. El que crec que hi ha és una manca de voler responsabilitzar-se en els actes.


D'altra banda, les entitats consideren que no estan prou unides i que cal més coordinació entre elles. En aquest sentit, alerten de la dificultat que hi ha per no solapar actes i de no duplicar entitats amb objectius similars. Segons el president del Club Muntanyenc Sant Cugat, Francesc Duch, les associacions culturals i socials necessiten reunir-se més.

Francesc Duch

Si totes les entitats programéssim amb més temps el calendari d'actvitiats i ens reuníssim, segurament tot això no passaria.


El model de ciutat és un altre dels punts claus que indiquen les entitats santcugatenques per explicar per què la participació ciutadana no acaba de funcionar a la nostra ciutat. Segons el membre de Profeslo Quim Pla, l'actual model de ciutat no promou la participació.

Quim Pla

El model de ciutat ha potenciat una sèrie de coses que no són la participació. No promouen la participació.


Les entitats de la ciutat coincideixen a dir que hi ha molta a feina a fer i que la solució per millorar la participació entre els santcugatencs incideix en una bona pedagogia entre els més petits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.