Un virus similar al de la grip deixa al llit molts escolars santcugatencs


  • Comparteix:

Algunes escoles de Sant Cugat s'han vist afectades pel virus que des de fa unes setmanes pateixen alumnes de tot Catalunya. Els símptomes d'aquesta passa són similars als de la grip, tot i que més suaus. Els nens pateixen malestar general, refredat i molèsties al coll i la panxa.

Aquesta passa ha fet que alguns escolars s'absentin de les classes durant diversos dies. Degut a aquesta reducció de l'alumnat, els centres educatius han modificat la programació d'algunes assignatures per evitar avançar matèries. Ho explica Joan Balada, mestre de l'escola La Floresta:

Joan Martí Balada

El que normalment fem és repassar, perquè no es pot avançar matèria


Segons el centre, la passa d'aquest hivern ha afectat més a alumnes que a professors.

Els altres que pateixen les conseqüències de la malaltia escolar són els pares. Aquests es troben amb nombrosos impediments a l'hora de tenir cura dels nens i deixar-los a casa. Els cangurs o els avis són les solucions més corrents, però tot i així, pateixen la dificultat de combinar els horaris de feina amb les atencions que requereixen els fills. És el cas d'una mare de l'escola Pins del Vallès, Marta Baraona:

Marta Baraona

Quan tens un fill malalt, l'empresa hauria de donar més marge als pares


Es recomana que els nens que estiguin passant la malaltia reposin a casa fins haver-se curat del tot per evitar una futura recaiguda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.