Els sindicats de mestres repliquen l'estudi de la Fundació Bofill sobre el professorat


  • Comparteix:

Els sindicats de mestres contradiuen les conclusions de l'estudi de la Fundació Bofill sobre el professorat català. Aquest col·lectiu critica que les conclusions i recomanacions que es desprenen de l'informe siguin les mateixes que les del departament d'Educació per a la nova llei d'aquest àmbit. En aquest sentit, els sindicats consideren que l'estudi fa una 'manipulació greu' de les dades i té una 'manca de seriositat i rigor científic'.

La Fundació Jaume Bofill ha presentat un estudi que explica que els mestres catalans són els millors pagats de la Unió Europea i els que menys hores dediquen al contacte amb els alumnes. L'estudi, que es basa en unes enquestes fetes per la Generalitat a gairebé 5.000 docents, revela una satisfacció generalitzada d'aquest col·lectiu cap a les seves condicions laborals.

La membre del sindicat USTEC Elena Cornelio critica que les dades estiguin 'manipulades' i que les conclusions de l'estudi siguin les mateixes que fa la nova llei d'educació de la Generalitat.

Elena Cornelio

Les xifres són xifres. Tot depèn de per on vol anar la conclusió. Dóna la casualitat que va en el mateix sentit de les propostes de la nova llei i que culpa el professorat.


Segons els principals grups sindicals i contràriament al que diu l'informe, els salaris dels mestres de primària estan en el lloc 25 d'un total de 32 països d'arreu del món i els de secundària es troben en el número 22, també per sota de la mitjana europea i espanyola. Així ho ha explicat Cornelio.

Elena Cornelio

És una interpretació de les dades. Ocupem el número 25 d'un total de 32 països. No és un bon lloc. La informació està tergiversada.


D'altra banda els sindicats USTEC, CCOO, ASPEPC, FETE, UGT i CGT denuncien la campanya de desprestigi que està rebent el professorat català per part d'alguns representants polítics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.