La FANJACC defensarà els interessos dels nens amb altes capacitats al Parlament


Temes relacionats

Sant Cugat dedicarà més recursos a les persones amb altes capacitats (20/nov/07)

La FANJACC demana a la Generalitat suport escolar per als nens d'altes capacitats (14/mai/07)


  • Comparteix:

La Fundació per a l'Ajut de Nens i Joves d'Altes Capacitats de Catalunya (FANJACC), amb seu a Sant Cugat, compareixerà davant la Comissió d'Educació i Universitats del Parlament per exposar els problemes d'aquest col·lectiu a les escoles. Aquest dijous la presidenta de l'entitat, la santcugatenca Maria Dolors Rius, presentarà un informe consensuat amb diferents agents socials on s'exposa la situació d'aquests nens dins el sistema educatiu i els condicionants als quals s'enfronten.

Pedagogs, psiquiatres i familiars de nens i joves amb altes capacitats s'uniran dijous per defensar els interessos dels superdotats davant la Comissió d'Educació i Universitats del Parlament de Catalunya.

La presidenta de la FANJACC, Maria Dolors Rius, ha explicat a Cugat.cat les demandes que faran davant el Parlament.

Maria Dolors Rius

No es fan les adaptacions curriculars individualitzades, no es fan atencions de la diversitat ni atenen les criatures quan tenen altres problemes.


Rius ha afegit que esperen el 14 de febrer amb optimisme però són escèptics per la reacció dels polítics. La presidenta de l'entitat demana al govern un 'tracte correcte' per un col·lectiu que representa prop d'un 15% de la població escolar catalana.

Maria Dolors Rius

Anem amb optimisme però també amb escepticisme. El que està clar és que ni nosaltres ni els nens tenen més temps per perdre.


La presidenta de la FANJACC estarà acompanyada a la compareixença per la facultat de Pedagogia de la UB, pel Col·legi Oficial de Pedagogs de Catalunya i per un representant del departament d'Educació del Govern de les Canàries, on ja s'apliquen les mesures que demana l'entitat catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.