Maulets tracta el problema de les drogues en la segona xerrada de les jornades contra la Constitució


  • Comparteix:

L'atur, els problemes per accedir a l'habitatge o els problemes personals són les causes que condueixen al consum de les drogues de disseny. Aquesta és la conclusió de la xerrada sobre el tractament de drogodependències, que va organitzar ahir Maulets dins les Jornades contra la Constitució Espanyola.

Oriol Martí, metge especialista en drogodependències, ha exposat el seu cas personal amb l'heroïna per explicar que les actituds dels anys 70 encara perduren avui dia. Amb 25 anys d'experiència com a especialista en aquesta matèria, Martí ha conclòs que els problemes socials continuen sent el motiu que empeny els joves d'ara a consumir les drogues de disseny.

Aquestes substàncies d'última generació en realitat han estat presents a l'Estat Espanyol des de fa algunes dècades, però dins cercles molt reduïts. Martí ha comentat que les autoritats i la societat no han reparat en aquest problema fins que a mitjans dels 90 van produir-se les primeres morts de joves per sobredosi de píndoles de disseny.

L'expert també ha explicat que si no es posa remei a aquest problema, causat per factors socials, es produirà una nova pandèmia, semblant a la heroïna als anys 70.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.