El Mussol denuncia el risc de desaparició d'un roure singular a Valldoreix


  • Comparteix:

L'associació per a la protecció del paisatge El Mussol denuncia el risc de desaparició que corre un roure singular de tres troncs i més 15 metres d'alçada del carrer d'Elefant, a tocar del CEIP Jaume Ferran i Clua, a Valldoreix. L'arbre està situat just al mig del carrer, que es troba en procés d'urbanització, i l'entitat ecologista avisa del perill que el tallin.

L'arbre és un 'quercus pubescens' d’uns 65 anys amb una copa de 10 metres de diàmetre i tres branques de 33 centímetres. El president d'El Mussol, Daniel Gambús, ha criticat que la societat civil s'hagi de mobilitzar per qüestions que haurien de sortir de la mateixa administració i dels representants polítics de l'EMD.

Gambús no està en contra de la futura construcció d'habitatges unifamiliars a la zona i només reivindica que les obres es facin respectant l'entorn natural.

En aquest sentit, Gambús ha apostat per convertir l'arbre en una illeta en mig del carrer.

Daniel Gambús

La solució fàcil és tallar-lo. Però amb una solució creativa guanyem paisatge, ètica i un element per aturar l'aparcament de cotxes.


El Mussol està intentant contactar amb els responsables de l'EMD per salvar l'arbre i no descarten mobilitzacions si no reben suport institucional a les seves demandes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.