L'activitat física de resistència augmenta el risc de patir una arrítmia


  • Comparteix:

Lluís Mont (dreta) en el lliurament d'una beca de recerca

Lluís Mont (dreta) en el lliurament d'una beca de recerca

Un estudi realitzat pel grup d'investigació d'arrítmies de l'Hospital Clínic de Barcelona i coordinat pel cardiòleg santcugatenc Lluís Mont conclou que les persones que practiquen activitats de resistència durant molts anys multipliquen per set la possibilitat de patir una arrítmia, anomenada fibril·lació auricular. El mateix estudi mostra que l'alçada també és un factor de risc.

Les conclusions d'aquest estudi mostren per què la fibril·lació auricular, que és una arrítmia habitual en la gent gran, es pot donar en gent d'edat intermitja.

Segons les investigacions, les persones que fan molta activitat física durant molts anys, ja sigui a través d'esports de resistència o bé de feines que impliquen molta activitat física, tenen més risc de patir una fibril·lació auricular. Les possibilitats també augmenten en les persones més altes, ja que tenen una part del cor, l'aurícula, més gran. A més, l'estudi mostra que els homes tenen un risc més alt de patir aquest tipus d'arrítmia, probablement degut a que són més alts.

El doctor Mont explica com van començar a estudiar aquest fenomen.

Lluís Mont

L'any 98 vàrem començar a adonar-nos que no sabíem per quina raó aquest tipus de pacients, de 40-50 anys, patien aquest tipus d'arrítmies.


Mont remarca que l'esport és bo de cara a la prevenció de malalties cardiovasculars, sempre i quan es reguli segons l'edat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.