La Plataforma pel Dret de Decidir fa cas omís a la Junta Electoral i recull signatures durant la jornada electoral


  • Comparteix:

La Plataforma pel Dret de Decidir recollirà signatures durant la jornada electoral, tot i la prohibició de la Junta Electoral de Barcelona. La secció local de l'entitat considera la seva actuació 'legal' i assegura que la denegació del permís respon a una interpretació 'restrictiva' de la normativa per part de la junta provincial.

La Junta Electoral de Barcelona ha denegat a la Plataforma pel Dret de Decidir el permís per recollir signatures durant la jornada electoral d'aquest diumenge. En el cas de Girona, la junta provincial ho ha permès. Per això, els membres de la Plataforma faran cas omís i continuran amb la campanya de recollida de signatures. A Sant Cugat, l'entitat col·locarà punts de recollida de signatures a la Plaça Quatre Cantons, a la Plaça d'Octavià i al Casal de Cultura de Valldoreix.

El membre de la Plataforma pel Dret de Decidir, Joan Contijoch, explica els motius de la seva decisió.

Joan Contijoch

La Plataforma, conscient de que és legal, manté la recollida de signatures. És legal perquè la Junta de Girona ho ha permès. La interpretació de la provincial de Barcelona és la restrictiva, com sempre.


Tot i això, Contijoch ha reiterat que la intenció no és inferir a la jornada electoral

Joan Contijoch

El dia 9 posarem taules, però no volem interferir en la jornada. La nostra acció és al marge de les eleccions.


L'objectiu de la campanya és la creació d'una Llei Orgànica que permeti a la Generalitat convocar referèndums i fer consultes populars. Durant la darrera setmana un miler de santcugatencs s'han adherit a la campanya 'Decideixo Decidir'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.