Recoder: 'L'esquerra catalana va arraconar Benet quan la va criticar'


Temes relacionats

Mor Josep Benet a Sant Cugat (25/mar/08)


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, ha lamentat la mort del polític i historiador Josep Benet i ha assegurat que 'desapareix una de les figures més importants del catalanisme polític'. Recoder ha lamentat que, en certs moments, Benet fos arraconat per l'esquerra catalana, sobretot quan l'historiador va criticar la figura de Josep Tarradellas.

Lluís Recoder s'ha afegit a les mostres de condol per la mort del també editor nascut a Cervera l'any 1920. L'alcalde ha remarcat que Benet 'va ser un dels referents en la lluita a favor de la democràcia i del catalanisme durant el franquisme i la transició'.

Recoder ha lamentat que els partits d'esquerres arraconessin Benet quan l'historiador va criticar la figura de Josep Tarradellas.

Lluís Recoder

Aquest país moltes vegades valora la gent si forma part d'uns o altres. L'esquerra el va arraconar quan la va criticar.


Lluís Recoder també ha tingut paraules per recordar l'obra de Benet, 'de gran valor', amb la publicació d'estudis com 'Catalunya sota el règim franquista' i 'La mort del president Companys'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.