Foment comença l'adequació de la línia d'ample europeu de Renfe sense respondre les al·legacions de Sant Cugat


Temes relacionats

Contenciós administratiu de l'Ajuntament contra Foment pel seu silenci a la cobertura de Renfe a Coll Favà i Can Magí (28/feb/08)

Foment vol reduir el soroll del pas del TGV d'ample europeu amb un estudi del 2000 ( 5/nov/07)


  • Comparteix:

El ministeri de Foment ha iniciat els treballs per adequar a ample europeu la línia de Renfe que passa per la nostra ciutat sense haver resolt les al·legacions de l'Ajuntament respecte la protecció acústica de la zona. Foment basa el seu projecte en un estudi de fa set anys que no preveu pantalles contra el soroll al sud de les vies, on hi ha el nucli urbà de Coll Favà.

L'Ajuntament, que no ha rebut cap comunicació oficial de Foment, ha tingut coneixement de l'inici d'aquests treballs a través de l'empresa encarregada d'executar-los. El consistori ha enviat ara una carta al ministeri per reclamar tota la informació sobre la planificació d'aquest projecte. En aquesta mateixa carta, se sol·licita paralitzar qualsevol actuació fins que l'Ajuntament no hagi estat informat i fins que no s'hagin resolt les al·legacions municipals respecte la protecció acústica de la zona.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha lamentat l'actuació de Foment, en declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

Tots els documents que hem presentat avalen la nostra postura, però sempre han rebut el silenci com a resposta. No acceptarem polítiques de fets consumats.


Fa un mes, l'Ajuntament va interposar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un recurs contra el ministeri de Foment perquè no s'havien resolt les al·legacions del consistori respecte aquest projecte. En aquest cas, Sant Cugat denunciava que el projecte per adequar a amplada europea la línia de Renfe no contempla mesures adients per reduir l'impacte acústic del pas del TGV de mercaderies per Sant Cugat.

En la carta, l'Ajuntament també reclama a Foment més informació per saber si aquestes obres arribaran a afectar els accessos al CEIP Pins del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.