Sant Cugat, setè municipi català que més ha crescut al segle XXI


  • Comparteix:

Sant Cugat és el setè municipi català que més població ha guanyat en els primers anys del segle XXI, segons un estudi de la Fundació BBVA. L'informe, basat en dades de l'Institut Nacional d'Estadística espanyol (INE), constata que la nostra ciutat és la primera de Catalunya amb un percentatge més alt de població amb estudis universitaris.

L'estudi de la Fundació BBVA calcula que els primers anys dels segle XXI els municipis que més població han guanyat són, per aquest ordre, Barcelona, Tarragona, Sabadell, Badalona, Girona i Sant Cugat.

La nostra ciutat també apareix com la primera de Catalunya amb un percentatge de major població amb estudis universitaris, amb un 33,6% dels seus ciutadans.

Pel que fa a l'envelliment de la població, Sant Feliu de Guíxols i Sant Cugat destaquen en l'àmbit estatal per ocupar la segona i tercera posició entre les localitats de més de 10.000 habitants on menys ha augmentat el percentatge de majors de 65 anys en les últimes quatre dècades.

En l'àmbit nacional, un percentatge important de la població s'ha traslladat en l'últim segle a tres de les quatre capitals de demarcació i a l'àrea metropolitana de Barcelona, on hi ha Sant Cugat. L'elevat nombre de ciutats de gran tamany suposa que el 43% dels catalans viuen als municipis de més de 100.000 habitants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.