Intermón fa una crida per ajudar 10 milions d'afectats per la sequera a la Banya d'Àfrica


  • Comparteix:

Intermón Oxfam alerta de la crisi humanitària a la Banya d'Àfrica / Font: Intermonoxfam.org

Intermón Oxfam alerta de la crisi humanitària a la Banya d'Àfrica / Font: Intermonoxfam.org

La delegació local d'Intermón Oxfam alerta de la greu situació de 10 milions de persones amb una extrema necessitat d'aliments, aigua i sanejament bàsic a Somàlia, Kènia i Etiòpia. Es tracta de la pitjor sequera que es recorda en els últims 60 anys, que agreuja la crisi alimentària provocada per les males polítiques a la regió.

Dues temporades successives sense pluges i la falta d'inversió a les zones afectades han portat la regió de la Banya d'Àfrica a 'la pitjor crisi alimentària del segle XXI', segons l'ONG.

En una entrevista a Cugat.cat, el coordinador d'Intermón Oxfam de Sant Cugat, Antoni Marimon, ha animat els santcugatencs a fer les seves aportacions a l'organització per contribuir a l'ajuda que estan desplegant.

Anton Marimon

La seva preocupació no és si aniran o no de vacances, sinó si avui podran o no menjar.


Com a conseqüència de la greu sequera i també del conflicte que pateix Somàlia, milers de persones estan fugint dels seus poblats buscant un futur millor. S'estima que 9.000 somalis arriben cada setmana al camp de refugiats de Dadaab, al nord-est de Kènia. Marimon explica els problemes en què es troba el campament de refugiats.

Anton Marimon

Els camps de refugiats estan saturats i acullen fins a quatre vegades més persones del que els permet la seva capacitat.


A Kènia, Intermón Oxfam té com a objectiu ajudar 1'3 milions de persones, proveint-los d'aigua potable i assistència per al bestiar. A Somàlia, prop de 750.000 habitants es veuran beneficiats pels treballs de sanejament, promoció de la higiene i tractaments per als animals. A Etiòpia, l'ajuda està dirigida a un milió de persones, a les quals es proporcionarà aigua potable i sanejament bàsic, així com assistència veterinària.

Les persones interessades en fer donacions a l'ONG poden trobar tota la informació al web d'Intermón Oxfam.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.