Sant Cugat celebra avui el Dia Mundial del Pàrkinson amb l'objectiu de conscienciar la població


Temes relacionats

Sant Cugat se suma al Dia Internacional del Pàrkinson amb una triple jornada ( 7/abr/08)


  • Comparteix:

Sant Cugat comença avui els actes de commemoració del Dia Mundial del Pàrkinson amb una exposició que aborda diferents aspectes d'aquest transtorn degeneratiu del sistema nerviós. Aquest dijous a la tarda, una conferència a càrrec de la psicòloga Irene Zschaek tractarà l'acceptació de la malaltia i es projectarà un vídeo sobre el Pàrkinson elaborat pel grup multimèdia Cugat.cat.

L'objectiu principal de les propostes que es duran a terme entre aquest dijous i dissabte és conscienciar la població sobre els efectes de la malaltia, a més de donar suport als familiars dels malalts.

Ho explica el vocal de l'Associació Catalana pel Pàrkinson, Esteve Sala, en declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons'.

Esteve Sala

Considerem que és molt important la difusió de les nostres activitats perquè la gent conegui realment la malaltia


Sala ha destacat la importància de les iniciatives informatives que promou l'associació per aplegar la major quantitat possible d'afectats i evitar que els malalts es 'tanquin en si mateixos', fet que provoca un agreujament dels efectes del Pàrkinson.

L'escoltem.

Esteve Sala

Hi ha molta gent que pateix la malaltia que es tanquen en si mateixos i no participen en les activitats. Hem vist que els efectes de la malaltia progressen més ràpidament en aquests casos


L'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels serà l'escenari d'un concert benèfic de les Joventuts Musicals de Sant Cugat que posarà punt i final als actes de celebració aquest dissabte. El violinista Lluís Castan i el pianista Albert Giménez oferiran peces de Brahms i Txaikovsky, entre d'altres. El preu de l'entrada són vuit euros pels adults i tres pels infants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.