Sant Cugat recupera el símbol històric del Pi de Can Camps


  • Comparteix:

Moment en què es descobreix la inscripció de Jaume Galobardes

Moment en què es descobreix la inscripció de Jaume Galobardes

Una seixantena de persones han assistit a l'acte de presentació del nou Pi de Can Camps, que substitueix un arbre centenari que durant la guerra civil es va haver de tallar per evitar els bombardejos franquistes. Al costat de l'arbre s'ha col·locat una inscripció amb els versos del poeta Jaume Galobardes dedicats a aquest pi històric.

El grup de collserolaires del Club Muntanyenc va replantar el nou pi el passat 24 de maig, exactament al mateix punt on s'aixecava l'arbre centenari. Durant l'emotiva benvinguda, l'actor Jaume Pla ha recitat uns versos que Jaume de Galobardes va composar abans que es tallés el pi:

Jaume Pla

Jo formo part de la terra catalana, i sóc inmortal


L'alcalde Lluís Recoder reiterat la importància que el progrés i el creixement de les ciutats sigui respectuosa amb el medi ambient i amb símbols històrics com aquest:

Lluís Recoder

Cal un progrés que entengui que la preservació del medi ambient és essencial


El pi de Can Camps es troba a un dels límits del terme municipal, a la serra de Galliners, entre Bellaterra i Rubí. L'alçada i majestuositat de l'arbre bi-centenari servia de referència als aviadors franquistes per poder bombardejar sobre Sabadell i Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.