Urbanitzar Torre Negra és compatible amb la preservació de l'àmbit, segons un estudi encarregat pels petits propietaris


Temes relacionats

Més de 3.500 signatures per la protecció de Torre Negra (13/mar/08)

Els petits propietaris de Torre Negra fan sentir la seva veu amb la revista 'Torre Negra' ( 1/mar/08)

Protegir Torre Negra endeutaria l'Ajuntament durant 400 anys, segons els petits propietaris de la zona (20/feb/08)

L'equip de govern elogia Medi Ambient per confirmar que Torre Negra entrarà en els límits del Parc Natural de Collserola (31/gen/08)

Sant Cugat accepta el PAU de Núñez a Torre Negra per 'imperatiu legal' ( 9/gen/08)


  • Comparteix:

La urbanització de Torre Negra és compatible amb la preservació d'aquest àmbit, segons un estudi de l'assessoria ambiental Ecafir encarregat per l'Associació de Veïns Propietaris d'aquest espai. El treball conclou que 'els valors ecològics i culturals del sector no són tan excepcionals com per aturar el projecte'.

Segons l'estudi, el Pla d'Actuació Urbanística (PAU) admès a tràmit recentment és 'compatible amb la conservació de les àrees de major interès de l'àmbit'.

Pere Feliu és president de l'Associació de Veïns Propietaris de Torre Negra.

Pere Feliu

Des del punt de vista ecològic, aquest àmbit no té diferències respecte altres zones de la ciutat.


Feliu nega que s'hagi encarregat l'estudi amb el compromís de la consultoria d'assolir unes conclusions favorables als petits propietaris.

Pere Feliu

És una empresa de gran solvència i seriosa. No és un arquitecte qualsevol.


En les conclusions del treball, la consultoria nega 'l'existència de cap comunitat botànica o fauna singular que mereixi la seva protecció'. El document remarca que no es pot justificar la protecció de Torre Negra per interessos ecològics o paisatgístics, sinó que s'ha d'atribuir a raons 'socials o polítiques'.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aquest estudi descontextualitza l'espai. Fent això es podria declarar urbanitzable fins i tot espais de l'amazones. Un dels valors ecològics més importants és la singularitat de la zona, que no s'entén si no és en el context metropiltà. Aquesta singularitat confereix a la resta de la serra de Collserola, el manteniment de la biodiversitat, cosa que ha estat posada de relleu en estudis que aquest estudi comenta -per tant ha llegit-, però contradiu totalment. Quina comunitat botànica esperen trobar a una zona agrícola? la zona agrícola mai es considerarà ecològicament important com a comunitat botànica -gairebé per definició-, sinó com a peça d'un sistema més ampli, en aquest cas vital (al contrari del que diu l'estudi). En quant a la fauna passa algo similar: mirar un tros del territori d'espècies com el toixó i rapinyaires i dir que "no hi ha cap fauna", deu voler dir que ells consideren que aquestes podrien anar per una altra banda, o que se'n vagin a viure a un altre lloc. Aquests científics s'han comportat com el que no veu el bosc perquè els arbres li tapen, cosa que crec que no hauria mai de fer un científic a aquestes alçades. Tampoc no és cert que els científics puguin -ni hagin- de treballar de manera neutral política o socialment, perquè això és impossible. I aquí rau la seva postura, que sí és parcial perquè adopta una mirada concreta: la descontextualització. És evident a qui afavoreix, no importa si li han encarregat o no, lo important és posar-ho de relleu i veure-ho com una aportació més, amb la seva parcialitat. És més madur que fer veure que la ciència ens treurà la responsabilitat de decidir el nostre futur.

Escart. Enviat el 10/abr/08


Yo también puedo buscarme una asesoría que , previo pago, diga que soy rubia, joven y guapa.

a. Enviat el 10/abr/08


A Escart, Comentar-li que Torre Negra no constitueix cap mena de peça vital. Escolti, no em digui que ara haurem d'anar mirant al terra, tot vigilant si trepitgem o no alguna formiga... Em fa l'efecte que és vosté qui pretén manipular el discurs donant-nos uns raonaments de pà sucat amb oli. No serà d'aquests que si fos per vostès, encara aniríem padalant... oi? Siusplau, amb la seva argumentació no arribaríem mai enlloc. Per cert, ja existeix un Parc Natural del Collserola!! Torre Negra no és parc!!Recordar-li que el 5% de la superfície d'aquesta zona està ja mal urbanitzada; el que es reclama és poder-ne urbanitzar correctament un 16%, tot cedint la resta com a jardí pels ciutadans de Sant Cugat.

Ferran. Enviat el 10/abr/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.