La venda de cotxes cau un 23 % en el darrer trimestre a Sant Cugat


  • Comparteix:

La venda de cotxes nous a Sant Cugat ha registrat un descens de més d'un 23% en el primer trimestre de l'any, vuit punts més que la mitjana de l'Estat espanyol. En total, els concessionaris locals han venut 430 cotxes, 130 menys que en el mateix període de l'any passat.

La venda de cotxes és el segon capítol de la despesa familiar després de la que es destina a l'habitatge. Amb el descens del primer trimestre, s'acumulen prop de tres anys de descensos continuats en les matriculacions. Els concessionaris santcugatencs apunten la crisi immobiliària i financera com a motius principals de la caiguda en les vendes.

Escoltem el propietari del concessionari Opel Autocugat, Josep Maria Negre, en declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Josep Maria Negre

Els motius són la desacceleració de l'economia en general, l'increment de l'atur i el descens de la renda disponible.


Tot i reconèixer que la crisi financera i la punxada de la bombolla immobiliària està afectant el negoci, els concessionaris locals apunten que l'actual clima d'alarmisme econòmic no beneficia el sector.

Segons el gerent del servei oficial Citroen a la ciutat, Miquel Pérez, la solució passa per l'estabilització del nou govern i de l'economia.

Miquel Pérez

En el moment que s'estabilitzi i que la gent deixi de parlar de crisi, suposem que anirà millorant la situació.


Segons els concessionaris, la fi del 'pla prever' i la variació de l'impost de matriculació són altres motius que causen el descens en les vendes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.