El santcugatenc mitjà té 45 anys i viu al nucli urbà del municipi


  • Comparteix:

La mitjana d'edat dels santcugatencs és de gairebé 45 anys, per sota de la mitjana de Catalunya que se situa en més de 46 anys. Així ho expressa l'última onada de dades de l'Observatori Sociològic de l'Ajuntament, en el qual es confirma la tendència a viure majoritàriament al centre urbà de la ciutat.

La població a Sant Cugat ha crescut un 13% en els darrers cinc anys fins arribar als gairebé 60.000 ciutadans de més de 17 anys. Per zones, el 71% dels santcugatencs viuen al nucli urbà de la ciutat, mentre que les Planes és el districte més despoblat amb gairebé el 2% de la població. Una de cada deu persones viuen a Valldoreix.

Pel que fa a l'edat, Sant Cugat és un municipi jove on la mitjana se situa en gairebé 45 anys. Els menors de 35 anys representen el 29%, mentre que els majors de 50 anys són el 35%. En el cas de Catalunya, la mitjana és de gairebé 47 anys.

El perfil sociodemogràfic dels santcugatencs també posa de manifest que la meitat dels santcugatencs tenen estudis universitaris de primer o segon cicle. Pel contrari, les persones amb estudis elementals o sense estudis representen el 10% de la població.

El 63% dels santcugatencs estan ocupats, la meitat dels quals són assalariats. La taxa d'atur al municipi se situa en més del 2% de la població treballadora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.