Noranta santcugatencs aniran a Muxía per retirar el 'chapapote' de les platges


  • Comparteix:

Dos voluntaris retirant 'chapapote' d'una de les platges afectades pel vessament del fuel

Dos voluntaris retirant 'chapapote' d'una de les platges afectades pel vessament del fuel

90 voluntaris participaran a l'expedició solidària que col·laborarà a les tasques de neteja per l'enfonsament del Prestige, a Galícia. Els organitzadors s'han mostrat molt satisfets de la resposta ciutadana, però encara busquen patrocinadors per portar tant material d'ajuda com sigui possible.

L'expedició sortirà el dia 26, a les 8 del vespre, i tornarà el matí del dia 31. El grup de natura del Muntanyenc ha d'enviar avui les dades dels participants a Protecció Civil de Muxía, perquè es pugui preparar una assegurança pels voluntaris que col·laborin en les feines de neteja. Les autoritats gallegues han anunciat, però, que els menors d'edat no podran treballar en contacte amb el fuel vessat.

Els organitzadors de l'expedició s'han mostrat molt satisfets de la resposta ciutadana, i han anunciat la intenció de donar continuïtat a aquestes feines creant una delegació santcugatenca de la plataforma 'Nunca Mais'. Ho explica una de les coordinadores del Grup de Natura, Maia Querol:

Maia Querol

Després d'ajudar a la neteja, encara quedarà molt per fer, i per això volem crear una delegació de 'Nunca Mais' a Sant Cugat


Moltes entitats santcugatenques han donat suport a l'expedició: l'Ajuntament pagarà el viatge dels participants, mentre l'associació de botiguers Sant Cugat Comerç es farà càrrec del material necessari per les feines de neteja. Els organitzadors han obert un compte corrent i encara busquen més patrocinadors, per portar a Galícia tants estris com sigui possible:

Maia Querol

Encara necessitem aconseguir tot el material per nosaltres, i si en deixem allà segur que es farà servir





Les persones que vulguin col·laborar econòmicament amb la poden fer ingressos al compte corrent de l'expedició: 2074-0134-97-3072157557



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.