Oliveres: 'La mort de Bin Laden no comportarà cap canvi a àmbit internacional'


  • Comparteix:

Oliveres en una imatge d'arxiu

Oliveres en una imatge d'arxiu

El president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), Arcadi Oliveres, relativitza l'impacte internacional de l'assassinat d'Ossama Bin Laden. Segons Oliveres, la figura de Bin Laden s'ha utilitzat com a argument per 'estendre el poder dels Estats Units arreu del món i extremar la repressió de certs moviments'. L'economista considera que caldran anys fins que es desclassifiquin els documents que posin llum a la implicació del líder d'Al-Qaeda en els atemptats de l'11-S.

El president de la Unipau ha recordat el paper de Bin Laden com agent dels Estats Units i les relacions empresarials entre les famílies Bin Laden i Bush. Oliveres creu que aquesta mort no comportarà grans canvis en l'escena internacional. Escoltem les declaracions d'Oliveres a Cugat.cat.

Arcadi Oliveres

Pot haver-hi alguna acció incontrolada. Però la situació mundial no canviarà. Els Estats Units ho tenen tot molt controlat.


D'altra banda, Oliveres considera que l'impediment que Bildu es presenti a les eleccions municipals és una mostra més que 'el govern espanyol i el PP en particular no tenen cap interès a portar la pau a Euskadi'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.