Les escoles cristianes de la ciutat rebutgen l'avantprojecte de llei d'educació


Temes relacionats

Tranquil·litat a les escoles que només ofereixen classes a nois davant l'avantprojecte de la Llei d'Educació ( 6/mai/08)


  • Comparteix:

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya, a la qual pertanyen quatre centres de la ciutat, denuncia que l'avantprojecte de llei d'educació exclou els centres concertats i els allunya de la gratuïtat. Des de l'entitat afirmen que el text només pot generar tensió perquè no es correspon a les bases de la llei.

Per a la Patronal catòlica, que agrupa 413 escoles, l'avantprojecte 'frustra les expectatives creades pel Pacte Nacional per a l'Educació'. La fundació considera que el text és molt 'intervencionista' i acaba amb la flexibilitat del sistema i l'autonomia dels centres que si que incloïen en les bases de la llei. A més diuen sentir-se excloses perquè se segueix sense valorar el cost de les places escolars, una dada 'imprescindible' per assolir la gratuïtat.

D'altra banda, les escoles cristianes es mostren sorpreses que 'no s'esmentin la llibertat d'ensenyament, el pluralisme o el dret d'elecció per part de les famílies'.

Enric Puig és el secretari general d'Escola Cristiana.

Enric Puig

S'estan fent normatives més restrictives sense tenir en compte aspectes com que els pares hagin anat a l'escola que demanen perquè és important la cohesió social a l'escola.


En l'actualitat hi ha quatre centres santcugatencs que pertanyen a la patronal, són les escoles Pureza de María i Santa Isabel i les llars d'infants Àgora-Patufet i Nostra Senyora de Montserrat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.