L'Any del Mil·lenari arriba al moment central amb l'aniversari de la concessió de la butlla papal al Monestir


  • Comparteix:

Jordi Pujol, Jordi Vilajoana, l'alcalde i altres autoritats en començar l'acte institucional

Jordi Pujol, Jordi Vilajoana, l'alcalde i altres autoritats en començar l'acte institucional

Les activitats de l'Any del Mil·lenari han arribat aquest cap de setmana a un dels moments més importats, coincidint amb l'aniversari de la concessió de la butlla papal a favor del Monestir. El president de la Generalitat, Jordi Pujol, ha demanat a l'església catalana que s'impliqui en la construcció de Catalunya, tal com va fer ara fa mil anys amb el document del papa Silvestre Segon.

L'església del monestir s'ha omplert completament durant la cerimònia oficial, celebrada pel bisbe de Girona com a successor de l'abat Odó. La Missa Solemne ha anat seguida d'una ofrena floral davant el sepulcre de l'abat que l'any 1002 va demanar la butlla papal per impulsar la reconstrucció del monestir i que el convertiria en un dels més importants de Catalunya.

Durant els parlaments de les autoritats, el president de la Generalitat ha recordat la vinculació de l'església en les arrels de Catalunya i d'Europa, i ha demanat un nou compromís de l'església per fer país:

Jordi Pujol

Ja que l'Esglèsia va participar al naixement de Catalunya, ha de continuar el seu compromís per la continuitat d'aquest poble


Per la seva part, l'alcalde Lluís Recoder ha subratllat la importància de conservar les arrels històriques de la ciutat i de transmetre-les a les generacions més joves. L'alcalde ha recordat que el primer acte oficial de l'Any del Mil·lenari es va fer al Palau de la Generalitat, com a mostra de la voluntat de donar a conèixer a tot el país el patrimoni de Sant Cugat. Recoder ha explicat així el sentit de l'aniversari de la butlla, comptant amb la presència de Jordi Pujol:

Lluís Recoder

Ha estat un acte cívic, social i religiós molt concorregut, i del qual me'n sento molt satisfet


L'alcalde ha agraït la participació ciutadana i la implicació de les entitats santcugatenques en aquesta celebració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.