Unes 1.500 persones participen a la Festa de la Cooperació


  • Comparteix:

La pluja no ha enterbolit la celebració de la Festa de la Cooperació, que ha captat l'atenció de 1.500 persones a la plaça d'Octavià. La Xarxa Solidària Sant Cugat, organitzadora de la iniciativa, confirma que la idea d'acostar a la ciutadania els projectes de cooperació de les entitats i l'Ajuntament continuarà amb una segona edició.

Sota el lema 'El teu paper és important', la Xarxa Solidària ha presentat als santcugatencs els plans de cooperació d'una trentena de col·lectius dirigits a zones empobrides d'Àfrica, l'Àsia, Europa i l'Amèrica Llatina.

Concerts, tallers i jocs del món han servit per congregar a la plaça d'Octavià centenars de santcugatencs que no s'han acovardit amb el mal temps. La festa ha esdevingut, també, un punt de trobada entre les mateixes ONG per establir lligams.

Escoltem la tècnica de l'Oficina Municipal de Solidaritat, Beth Mejan, que explica per què la festa tindrà una segona edició.

Beth Mejan

La Festa no volia ser una mostra d'entitats simplement, sinó també una excusa per explicar els projectes solidaris.


L'Ajuntament és una de les poques administracions de Catalunya que reserva un 1% del seu pressupost a projectes solidaris. Actualment, el consistori gestiona 600.000 euros que es destinen a cooperació, sensibilització, emergències i al projecte 'Teixint Xarxes', de la la Universitat Internacional de la Pau.

L'alcalde, Lluís Recoder, considera que la iniciativa ha estat un exercici de transparència de cara a la societat civil.

Lluís Recoder

És molt important que la gent sàpiga a què destinem els seus impostos, però sobretot que conegui la feina dels col·lectius.


La coincidència amb la Fira de Sant Ponç ha incrementat l'assistència a la festa. Tot i l'amenaça constant de pluja, l'única activitat suspesa ha estat el concert de la Companyia Karamalá a les 11 de la nit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.