Les escoles de música privades es manifesten per demanar més ajuts oficials


  • Comparteix:

Les escoles privades de música de la ciutat s'han sumat a la protesta de l'associació d'Escoles de Música d'Iniciativa Privada Associades de Catalunya (EMIPAC) per denunciar la situació que pateix l'ensenyament privat de música. Un minut de silenci i la lectura del manifest han servit per denunciar la manca d'ajudes oficials. La trobada s'ha celebrat simultàniament a cinc ciutats catalanes més sota el lema 'No Silencieu la Nostra Música'.

Un finançament públic per a les escoles privades, la creació d'una xarxa d'escoles de música integrant les escoles privades, la declaració d'escoles d'interès públic i la participació en l'elaboració de la Llei d'Educació són algunes de les mesures que demana l'EMIPAC.

L'actriu santcugatenca, Emma Vilarasau, ha estat l'encarregada de llegir el manifest, davant l'escola Aula de So.

Emma Vilarasau

Després d'anys de lluita, EMIPAC denuncia l'absència d'ajuts econòmics i la discriminació per ser de titularitat privada.


A banda també es reclama que es consideri les escoles privades agents actius en la redacció de la futura llei d'Educació.

De la seva banda, el director de l'escola de música Aula de So, Martí Marín, ha explicat el dèficit d'ajuts econòmics. Són declaracions a Cugat.cat.

Martí Marín

Els centres no reben ajudes econòmiques ni per infrastructures, ni per personal ni beques per alumnes.


La manifestació s'ha celebrat a tres punts més de Sant Cugat i també a Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona i Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.