L'excés de velocitat, causa de l'accident entre dos combois de FGC


Temes relacionats

Els trens que han xocat circulaven sense control automàtic de velocitat per unes obres (21/mai/08)

CiU demana la compareixença del conseller de PTOP per l'accident als FGC (21/mai/08)

Quatre ferits lleus a causa del xoc entre dos trens de Ferrocarrils de la Generalitat (21/mai/08)

Un xoc entre dos trens deixa sense servei les línies del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat (21/mai/08)


  • Comparteix:

L'accident entre dos combois de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) aquest dimecres s'ha produït per un excés de velocitat dels dos trens implicats. Així és desprén de l'informe de l'incident, que constata que la consigna que dóna instruccions de circulació als maquinistes era correcta. Els dos combois viatjaven sense el sistema automàtic de frenada a causa d'unes obres de senyalització.

L'informe detalla com el primer tren afectat va sortir de les Planes amb el semàfor taronja, fet que indica que el següent semàfor que trobaria durant la circulació cap a la Floresta seria vermell. Per excés de velocitat, aquest tren es va aturar un cop havia ultrapassat el semàfor vermell.

El mateix va passar amb el segon tren, que també per excés de velocitat no va frenar abans del semàfor vermell i es va produir el xoc amb el tren que estava aturat davant seu.

El text indica que tota la senyalització funcionava correctament i que la consigna que dóna les instruccions als maquinistes era conforme amb el reglament de circulació vigent.

FGC ha convocat el Comitè de Seguretat en la Circulació de manera extraordinària per aquest dilluns per tal d'informar la representació dels treballadors. L'empresa també preveu obrir expedients informatius o disciplinaris als dos maquinistes implicats en l'accident per presumpta comissió d'una falta greu per incompliment del reglament de circulació.

:: Detall de l'accident ::

Detall de l'accident



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.