La 1a Jornada d'Educació Infantil aposta per l'autonomia dels més petits


  • Comparteix:

Apostar per l'autonomia dels més petits i reflexionar sobre el paper que han de tenir en la seva educació els centres, els mestres i les famílies han estat alguns dels eixos centrals de la Primera Jornada d'Educació Infantil a Sant Cugat, que s'ha celebrat aquest dissabte. David Altimir, mestre d'una escola bressola de Perpinyà, ha obert la jornada destacant la necessitat de tenir en compte un sector d'edat que a vegades no rep l'atenció necessària.

Sota el títol 'L'autonomia: una mirada de confiança', Altimir ha remarcat la necessitat que administracions i professionals del sector reflexionin sobre la seva actuació envers els nens de zero a tres anys, especialment en un moment que creix la demanda de places d'escoles bressol i que hi ha sobre la taula dades preocupants com les del darrer informe Pisa. Per Altimir, és necessari prestar més atenció a aquest sector d'edat.


David Altimir

Aquest àmbit d'edat sovint és una mica descuidat i es corre el risc de segregar aquests infants, de no donar-hi importància.


Tot i que el títol de la xerrada feia referència a l'autonomia dels més petits, Altimir també ha aprofitat per reflexionar sobre l'autonomia dels propis centres i dels mestres i sobre el paper fonamental de les famílies a l'hora de construir un projecte educatiu de qualitat.


David Altimir

Hem intentat fer una reflexió sobre l'autonomia dels centres i el què pot aportar per millorar la qualitat de l'educació i també l'autonomia dels mestres.


David Altimir també ha portat a Sant Cugat la seva experiència a les bressoles, que basen el seu projecte educatiu en la immersió lingüística del català i en la barreja d'alumnes de diferents edats, i ha remarcat la importància que la nova llei d'educació de Catalunya tingui en compte la perspectiva dels professionals del sector.

La Primera Jornada sobre Educació Infantil a Sant Cugat s'ha celebrat a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i ha comptat amb l'assistència de més de 150 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.