Comissions Obreres considera que Correus està en perill a causa de la liberalització


  • Comparteix:

Un cotxe de Correus davant la seu de Sant Cugat

Un cotxe de Correus davant la seu de Sant Cugat

Comissions Obreres (CCOO) alerta del risc que Correus desaparegui a causa de la liberalització del sector postal, prevista per l'any 2011. El sindicat considera que el Govern hauria d'apostar per l'ens públic i reforçar-lo per fer front als presents i futurs competidors, com l'empresa Unipost. Si aquest reforç no es produeix, CCOO creu que es posen en perill els 10.000 llocs de treball que Correus té a Catalunya.

CCOO assenyala diversos factors que poden afectar el servei postal públic espanyol, com la crisi econòmica i la recentment aprovada Directiva Postal, que fixa el 2011 com a data per a la completa liberalització del servei. En aquest sentit, el sindicat veu amb mals ulls que les administracions convoquin concursos públics i signin cada vegada menys convenis amb Correus.

El principal problema, segons CCOO, és que la situació actual de l'ens públic no permetrà competir en igualtat de condicions amb les empreses privades que ja comencen a implantar-se, com és el cas d'Unipost.

Des de la secció sindical de CCOO a Correus, Alberto Pérez explica com això pot afectar Sant Cugat. Són declaracions a Cugat.cat.

Alberto Pérez

En poblacions com Sant Cugat, hi ha parts on Correus no pot atendre el servei per manca de finançament. I si no ho fa Correus, menys ho faran les empreses postals privades.


CCOO demana al Govern espanyol que reforci aquest servei públic abans de la liberalització, una cosa que, afirma el sindicat, fan gairebé tots els estats de la Unió Europea. En cas contrari, podrien posar-se en perill els 10.000 treballadors que Correus té a Catalunya, una seixantena dels quals a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.