ICV-EUiA i l'Ateneu celebren el Dia de l'Orgull Gai amb la bandera de l'Arc de Sant Martí


Temes relacionats

Polèmica al ple per una moció alternativa de l'equip de govern a un text d'ICV-EUiA i ERC sobre el reconeixement gai (17/jun/08)


  • Comparteix:

ICV-EUiA i l'Ateneu se sumen al Dia Internacional de l'Orgull Gai fent onejar la bandera de l'Arc de Sant Martí, símbol del moviment i la defensa pel dret a les llibertats sexuals. Els ecosocialistes esperen que finalment aquest gest simbòlic també es faci extensible al consistori, tot i que enguany no s'ha col·locat la bandera al balcó de l'Ajuntament.

El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, explica el sentit d'aquest gest.

Xavier Boix

És el dia de celebració d'una de les llibertats que legalment s'han aconseguit però que socialment no està aconseguida.


Els ecosocialistes han decidit fer onejar la bandera de l'Arc de Sant Martí, tot i que finalment l'Ajuntament va rebutjar la seva proposta per fer-ho també des del balcó del consistori. Boix ha lamentat la decisió de l'equip de govern.

Xavier Boix

Majoritàriament l'equip de govern no té gaires problemes per posar la bandera. És un problema d'Unió i d'alguns regidors encapçalats per l'alcalde.


L'equip de govern va presentar una moció alternativa a la proposta d'ICV-EUiA i ERC on es reitera el compromís de l'Ajuntament de vetllar pel respecte dels drets individuals de les persones amb independència de la seva edat, sexe, orientació sexual, condició social, religió, raça, llengua o origen. Tot i així, la moció descartava la celebració del Dia Internacional de l'Alliberament i Orgull Gai per part de Sant Cugat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.