L'Adenc denúnica la concessió d'aigües al camp de golf Can Sant Joan


  • Comparteix:

Imatge del camp de golf públic Can Sant Joan

Imatge del camp de golf públic Can Sant Joan

L'Associació per a la Defensa i l'Estudi de la Natura (Adenc) qüestiona la concessió excepcional d'aigua regenerada que ha atorgat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) al camp de golf de Can Sant Joan, ubicat a Sant Cugat. Segons aquesta entitat, després que la planta de tractament que subministra el rec al camp de golf patís un incendi, les aigües contenen un nivell important de sals i metalls pesants, molt perjudicials per al medi ambient en altes concentracions. La concessió durarà fins que s'enllesteixin les tasques de reparació de la planta.

Les aigües de rec de Can San Joan són regenerades, és a dir, que es tornen a fer servir. Per minimitzar l'impacte en el medi, les aigües reben un doble tractament químic per garantir la qualitat. Després de l'incident a la planta de tractament d'aigües, aquesta qualitat ja no està garantida, segons l'Adenc. Tot i això, l'ACA ha permès la concessió de tres mesos al camp de golf.

El portaveu de l'Adenc, Toni Altaió, ha explicat la postura de l'associació.

Toni Altaió

El caràcter exepcional no està justificat i comporta uns riscs. Es posen els interessos privats enfront dels interessos públics.


L'Adenc presentarà un recurs de reposició davant de l'ACA per intentar rebatre la concessió.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.