Sant Cugat és exemple de 'bona' arquitectura per afrontar la crisi del sector, segons el COAC


  • Comparteix:

Moment de la visita a la mostra

Moment de la visita a la mostra

La mostra itinerant de la 4a Biennal d'Arquitectura del Vallès ha arribat a la Biblioteca del Mil·lenari, on es poden veure dues de les construccions premiades fetes a Sant Cugat. L'exposició, que recull un total de 35 obres seleccionades pel jurat, posa de relleu la tendència cap a una 'bona arquitectura' pràctica, tot i la crisi del sector i més enllà de les grans obres monumentals.

La 4a biennal compta amb dues construccions premiades de Sant Cugat. D'una banda, la reforma i ampliació d'un habitatge unifamiliar a l'avinguda Madrid, guanyadora del Premi Obra Social Caixa Terrassa a la Sostenibilitat. De l'altra, el premi a la rehabilitació de la Masia Can Vilallonga.

L'alcalde, Lluís Recoder, valora així l'arquitectura de la ciutat.

Lluís Recoder

A Sant Cugat en els últims anys s'ha fet molta arquitectura. Ens agrada veure que s'intenta cuidar l'arquitectura.



En aquest sentit, el vicedegà del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya, Lluís Comerón, ha destacat el tipus d'obres que es fan a Sant Cugat, sobretot en un moment pel sector on l'habitatge ha disminuït més d'un 60%.

Lluís Comerón

Les nostres dades diuen que l'habitatge ha baixat més d'un 61%. La construcció s'ha parat gairebé un set. S'ha d'abordar amb rigorositat.



Per això, Comerón ha subratllat la importància d'encaminar el futur de l'arquitectura cap a les construccions pràctiques.

Lluís Comerón

El futur no pot ser una arquitectura basada en quatre fotografies. Intentem que les obres s'adaptin als canvis dels usuaris futurs.



Enguany, la biennal va rebre un total de 143 obres construïdes durant els darrers dos anys al Vallès. Vuit de les obres presentades són de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.