Els santcugatencs aproven amb un 5,9 l'actuació del govern municipal


  • Comparteix:

El president de la Fundació Sant Cugat, Joan Gaya, i el coordinador del Congrés de la Ciutat, Jordi Casas, van presentar ahir els resultats de l'enquesta

El president de la Fundació Sant Cugat, Joan Gaya, i el coordinador del Congrés de la Ciutat, Jordi Casas, van presentar ahir els resultats de l'enquesta

Més de la meitat dels santcugatencs creuen que la ciutat ha millorat en els darrers dos anys i posen una nota mitjana del 5,9 sobre 10 a la gestió del govern municipal. Aquestes són dues de les dades més rellevants d'una enquesta que ha fet publica la Fundació Sant Cugat i que servirà com a base de discussió del segon Congrés de la Ciutat, el qual s'iniciarà aquest divendres.

Del total de 400 santcugatencs enquestats telefònicament entre el 18 i el 20 de novembre passats un 53 per cent considera que la ciutat ha experimentat una millora positiva en els darrers dos anys. Per contra, el 31,3 creu que la ciutat ha empitjorat. L'opinió de la millora de la ciutat està directament relacionada amb la nota que els ciutadans posen a l'actual equip de govern. La nota majoritària és un set, ja que la posen un 20,8 per cent dels enquestats. El 71,6 per cent dels preguntats posen notes que es troben entre el cinc i el vuit. Amb aquestes notes, la mitjana que obté el govern és d'un 5,9, una xifra que segons el president de la Fundació Sant Cugat, Joan Gaya, és elevada.

Joan Gaya

Un 5,9 és una xifra realment alta, tot i que els enquestats anuncien molts problemes


Pel que fa a l'equip de govern, l'enquesta també posa de manifest que hi ha molta gent que desconeix la seva composició. Només un 21 per cent sap que el Partit Popular forma part del govern municipal, mentre que el 58,3 pensa que governa CiU en solitari.

A banda de les qüestions relacionades amb la política, l'enquesta posa de manifest que la idea de que Sant Cugat és una ciutat dormitori és errònia, ja que el 44 per cent dels santcugatencs treballen a la ciutat. Segons Gaya, aquest és un percentatge fins i tot superior al de la ciutat de Barcelona.

Joan Gaya

Que quedi molt clar, la meitat dels ciutadans d'aquí treballen a Sant Cugat


Pel que fa als problemes més importants que hi ha a la ciutat, els enquestats destaquen el trànsit amb un 26,5 per cent. Darrera d'aquest problema citen d'altres com el creixement ràpid, les obres o el preu de l'habitatge, que se situa en la quarta preocupació dels santcugatencs. Malgrat aquesta dada sobre l'habitatge, un 75,5 per cent dels enquestats pensen que els seus fills no es podran comprar un pis a la ciutat.

Les dades de l'enquesta varien molt si la persona preguntada viu al centre urbà o als districtes. En general, la gent dels districtes es troba molt més insatisfeta amb l'evolució i la gestió de la ciutat.

En resum, el santcugatenc mig és una persona satisfeta amb l'evolució de Sant Cugat i amb l'acció de l'equip de govern, amb un sentiment profund de pertànyer a la ciutat, que participa en les festes tradicionals, que té ordinador a casa connectat a Internet, que li preocupa l'increment de la població immigrada, i que pensa que hi ha un problema important amb l'augment de la circulació de vehicles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.