L'Hospital General de Catalunya posa en marxa una nova UCI pediàtrica


Temes relacionats

L'Hospital General de Catalunya col·labora en un estudi sobre les conseqüències de l'ictus (27/feb/08)

L'HGC esdevé centre de referència en l'estudi dels efectes de l'esport en persones sotmeses a trasplantaments (29/oct/04)

L'Hospital General celebra un curs de reanimació cardiopulmonar a nens (17/jun/04)

L'Hospital General de Catalunya inaugura cinc noves àrees amb una inversió de 12 milions d'euros ( 2/jul/03)


  • Comparteix:

Entrada de l'Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat

Entrada de l'Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat

L'Hospital de Sant Joan de Déu i Capio Hospital General de Catalunya (HGC), ubicat a Sant Cugat, han acordat crear una nova UCI pediàtrica. El conveni preveu una millora en l'àmbit assistencial, la docència i la recerca.

L'HGC preveu organitzar una unitat de cures intensives pediàtrica amb quatre llits. La iniciativa ha sorgit arran de l'augment de pacients crítics i la manca de llits en èpoques puntuals al centre hospitalari ubicat a la nostra ciutat. Segons un estudi realitzat conjuntament pels dos hospitals, durant l'hivern es produeix una sobresaturació de pacients a causa de les patologies respiratòries.

El conveni consisteix en la col·laboració bidireccional entre els dos hospitals. Sant Joan de Déu aportarà una formació continuada al personal de l'HGC quan s'hagi obtingut l'acreditació necessària. D'altra banda, els professionals de l'hospital tindran l'oportunitat de participar en les sessions clíniques de Sant Joan de Déu de manera presencial o per vídeoconferència. A més, serà possible la discussió i els comentaris sobre els casos clínics entre els professionals dels dos hospitals. Així mateix, els infants que necessitin atenció més especialitzada es destinaran a Sant Joan de Déu.

Segons ha explicat el cap de pediatria de l'HGC, Félix Muñi, el caràcter pioner de Sant Joan de Déu millorarà la qualitat del servei.

Són declaracions a Cugat.cat.

Félix Muñi

Volem assegurar que a tots els nens se'ls hi donarà el màxim en qualsevol moment.


Així mateix, l'acord estableix que l'Hospital de Sant Joan de Déu es converteixi en centre de referència per l'HGC respecte als pacients pediàtrics i neonatals.

L'adjunt de direcció mèdica de l'hospital de Sant Joan de Déu, Josep Caritg, explica en què consisteix l'acord.

Josep Caritg

L'hospital de Sant Joan de Déu té molta il·lusió en col·laborar amb l'Hospital General de Catalunya en tres vessants, fonamentalment.


El conveni estableix la possibilitat de rotació de professionals en les àrees especialitzades. També s'ha acordat la unió de l'àrea neonatal i la pediàtrica, per tal que la proximitat proporcioni més eficàcia. A més, s'estendrà la col·laboració respecte al camp de recerca i s'oferiran més garanties als pacients.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.