El Centre de Restauració de Béns Mobles inicia el trasllat a la nova seu de Valldoreix


  • Comparteix:

El Centre de Restauració ha ocupat durant molts anys la part superior del Claustre del Monestir per desenvolupar la seva activitat

El Centre de Restauració ha ocupat durant molts anys la part superior del Claustre del Monestir per desenvolupar la seva activitat

El Centre de Restauració de Bens Mobles de la Generalitat, fins ara ubicat al Claustre del Monestir, ha iniciat el seu trasllat cap a la nova seu de Valldoreix. El nou local s'ha dissenyat específicament per les necessitats del centre, i permetrà ampliar la seva activitat cap a àmbits que fins ara no es podien assumir.

El trasllat s'allargarà durant dues o tres setmanes i permetrà que el Centre de Restauració dobli l'espai de les seves dependències. El nou local de Valldoreix té més de 4.000 metres quadrats, dels quals prop de 1.000 es dedicaran al magatzem dels objectes que provenen d'excavacions. A més comptarà amb sales d'exposicions i tres naus que es dedicaran a diferents àmbits de la restauració. Ho explica el director del centre, Josep Maria Xerrié.

Josep Maria Xerrié

El que es pretén és que dins les noves sales hi hagi especialitats que fins ara no hi havia en el món de la restauració


Els espais del nou local, amb sostres molt més alts, facilitaran la feina del Centre de Restauració. Segons Xerrié, en marxar del Monestir el centre perd una seu emblemàtica, però guanyarà en funcionalitat:

Josep Maria Xerrié

El nou espai serà molt més adequat, tot i que hi ha la nostàlgia de deixar un marc incomparable com és el de Claustre del Monestir


Durant els 22 anys que aquest servei de la Generalitat ha treballat al Claustre del Monestir s'han restaurat més de 12.000 peces de l'art català. Als espais que el Centre ocupava fins ara s'instal·larà el Museu de Sant Cugat, a partir del mes de març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.