La policia dóna consells per evitar robatoris durant les vacances


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra donen consells als ciutadans per tal d'evitar robatoris durant les vacances d'estiu. Algunes de les recomanacions són deixar roba estesa, utilitzar temporitzadors perquè s'encenguin els llums o connectar l'alarma. El cos policial també ha recordat que el número de robatoris no va augmentar durant la temporada passada.

Els Mossos d'Esquadra recomanen extremar la precaució durant el període d'estiu, ja que en aquests mesos augmenten els índexs de robatoris a causa que moltes cases queden buides.

El cos policial ha aconsellat que per evitar robatoris és important simular que la casa no resta buida durant dies. Algunes mesures de seguretat són tenir un bon sistema d'alarma, protegir les finestres amb reixes sobretot a les plantes baixes i connectar l'alarma també mentre els ocupants es troben a l'interior de l'habitatge, si el sistema ho permet. També cal tancar bé les portes i finestres i no deixar objectes de valor a la vista.

Així mateix, és recomanable demanar a algun familiar o amic que reculli el correu periòdicament per evitar que s'acumuli i no deixar cap missatge al contestador automàtic en què es pugui deduir que els propietaris de la casa són absents. Altres consells són no deixar les persianes completament abaixades o demanar a algú que les mogui i utilitzar temporitzadors perquè s'encenguin automàticament els llums durant algunes hores.

El sots-cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat, Òscar Bartolomé, anuncia algunes de les mesures de seguretat que cal adoptar per evitar robatoris.


Òscar Bartolomé

Algunes mesures són recollir la correspondència, utilitzar temporitzadors pels llums o tenir reixes a les plantes baixes.


Els Mossos d'Esquadra també han aconsellat, per evitar robatoris a l'interior dels vehicles, no deixar pertinences a la vista. Alguns dels objectes que poden comportar robatoris són els GPS, i la policia recomana retirar-los juntament amb el seu suport un cop s'abandona el vehicle.

D'altra banda, Bartolomé ha destacat que l'any passat els robatoris no van augmentar durant l'estiu i que el cos policial està aplicant un pla de prevenció basat en vigilar les zones de més risc de la ciutat. Bartolomé també ha explicat que actualment a Sant Cugat es produeixen una vintena de robatoris al mes i que els robatoris silenciosos s'han reduït considerablement.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.